Silverhjärta  
  Handgjort siilverhjärta - halsbandshänge

 

Handgjorda silverhjärtan, silversmycken från BrokigDessa silverhjärtan gör jag i lite olika storlekar.
Passar bäst med ormkedja eller svart 3mm gummirem.
                          
                                       
Höjd ca 18 mm - 650 kr 

Höjd ca 25 mm - 825 kr
  Höjd ca 32 mm - 1095 kr

Inkl. kedja/rem och frakt inom Sverige.

Här klickar du om du vill beställa.

Se här för information om betalning.

 
   

Det minsta hjärtat rekommenderar jag ormkedjan till, en rem går in, men kärvar då remmen böjs och då ställer sig gärna hjärtat med spetsen utåt vilket inte är så snyggt. 
Det mellanstora hjärtat kan man välja vilket som, kedja eller rem. Själv gillar jag silvret mot det svarta så att idén med att hjärtat är lindat runt framträder bäst.
Det stora hjärtat (det som Louise Hoffsten bär) är för tungt och stort för kedjan som ingår. Vill man absolut ha kedja kan man välja GO (se
kedja/rem , men får då lägga till lite beroende på längd.

Längd? 
 - På sig själv kan man mäta tex med laddarsladden till mobilen om man vill ha en rem, be någon hålla i nacken för bästa resultat.
Det är viktigt att hjärtat inte sitter för snävt så det blir strypkort, det behöver lite plats för bågarna.  Sen är det upp till en själv vad man gillar, hur mycket det skall hänga ner.  Snyggt strax under halsgropen, vilket de flesta väljer, men en del vill ha det lite längre. Det beror ju också på vilka kläder man har (oftast), hur ringat osv.
Gå sedan in här: kedja/rem och välj längd.  Kedjan O väljs oftast till det lilla hjärtat. Kedjorna finns bara i fasta längder.
Vill du ha rem så finns det läder eller gummi att välja på.  Dessa gör jag själv, i några standardlängder för att förenkla. De ligger ganska tätt så det skall nog gå att hitta någon som passar. Är du helt säker på en annan längd gör jag gärna en sådan till dig, men då är det inte bytesrätt om den inte passar. Det går förstås alltid att beställa en ny i så fall.  

Lousie är rätt nätt och på bilden bär hon det stora hjärtat på en 42 cm gummirem. Är man mer normalstor så kanske 45 cm är att föredra om man vill att det skall ligga lika.

  - Jättesvårt om man skall köpa till någon annan. Det kan vara svårt att bedömma halsens grovlek och nästan helt omöjligt att veta hur mottagaren vill att smycket skall ligga.  Men misströsta inte - det finns några bra tips.  Dels kan du utgå ifrån dig själv om det känns relevant och mäta enl. ovan.  Dels kan du - om du har tillgång till personens andra smycken - försöka hitta en kedja eller rem och mäta den.  Tänk på att en kedja hänger annorlunda än en 3 mm grov rem så det går inte riktigt att likställa.

Nu är det ju inte hjärnkirurgi detta - ovan är bara lite guidning och goda råd -  så välj det som verkar troligast och hör av dig så byter vi rem/kedja om det blivit fel längd! :-)   Jag brukar råda till att ta 45 cm om man inte vet alls, det brukar de flesta kunna ha.

 
     
 

 

 
 
<<<Silversmycken   >>>Brokig.se