Recept

 Recept!??   Ja, jag vet, det passar ju egentligen inte in på min sida, men jag vill gärna dela med mig av den här pastasalladen med kronärtskockor som vi i familjen tycker så mycket om.
När vi bjudit gäster på den har de ofta frågat om receptet.

Jag fick det av en kompis för längesen och har jag googlat och inte kunnat hitta receptet på nätet.
Den här pastasalladen är snabbfixad om man får oväntat besök och det går ganska lätt att hålla ingredienserna hemma.

Tips!

1) Om du inte odlar basilika själv – köp en fin, tät planta i mataffären.  Börja med att plantera om den in en större kruka med jord så den inte blir så känslig för uttorkning.
När du skördar, nyp bara av toppbladen på de kraftigaste stänglarna – så många du behöver. Nyp sedan av stjälken ovanför nästa bladpar som är på utväxt.  Plantan blir inte jättefin just då, men håller du den bara med vatten så har du en buskig kruka färsk basilika på köksbänken hela sommaren.

2) Parmesan går att byta ut mot liknande sorter som håller ett mycket lägre pris. 
Jag brukar börja med att stycka hela osten i lagoma bitar och frysa in allt jag inte behöver i en zip-lockspåse – då kan man alltid ta fram en färsk bit som inte torkat och är stenhård.

Recept på pastasallad med kronärtskocka - från Brokig silversmycken

 Pastasalladen upplagd på medelhavsinspirerade fat.
Den grönfläckiga är importerad från Italien och den turkosblå köpte jag på Kreta 2010. 
Jag drejar gärna själv, men har väldigt svårt att motstå en vacker keramikskål eller temugg!

 

Här är receptet!   Lycka till och hör gärna av dig om vad du tyckte,

Hälsningar Tove  (tove@brokig.se)